Tänkte dela med mig av ett recept till eftersom det blev ganska gott och så länge man inte moffar i sig 10 biffar eller har väldigt "dåliga" tillbehör så är det bra och nyttigt käk! Älgfärs är väldigt magert och kan lätt bli torrt och tråkigt och jag hade därför i lite bacon för att förhöja smaken och saftigheten.
Barnen älskade biffarna, men de fick kokt potatis och ärtor istället för grönsaker i ugn eftersom de är lite sådär barn-kräsna med vad de vågar testa.
Jag använde älgfärs eftersom vi hade det, men man kan såklart använda vilken färs som helst.
Älgfärsbiffar med bacon och fetaost
Biffar
1 kg färs
1 pkt bacon
1 pkt fetaost
3 msk röd pesto (soltorkade tomater)
100 g philadelphia eller annan färskost
1 ägg
salt + peppar
Grönsaker i ugn
Champinjoner
Rödkål
Stjälkselleri
Fänkål
Balsamvinäger
Matolja
Timjan
Salt
Sätt ugnen på 200 grader. Skär upp grönsakerna i ganska stora bitar och lägg på en plåt, häll över lite balsamvinäger och olja. Strö över torkad timjan och salt, blanda så att allt blir kryddat och inoljat. In i ugnen i ca 20 min.
Finhacka bacon och smula fetaosten och blanda ner i färsen med övriga ingredienser. Forma till biffar och stek tills de känns inte helt fasta men nästan. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar