Lammfärsbiffar med ugnsstekta champinjoner
500 g nötfärs
400 g lammfärs
1 pkt fetaost
1 ägg
2 msk pesto
1 msk sambal oelek
1 msk balsamicosås
Salt + peppar
Champinjoner
Smör
Vitlök
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg champinjonerna i en ugnsform och klicka blanda med krossad vitlök. Lägg på några klickar smör, och in i ugnen ca 20 min, man kan röra om då och då om man vill.
Blanda ihop ingredienserna till biffarna och forma till lagom stora biffar. Stek på medelvärme tills de precis börjar kännas fasta.
Currykokt kycklingfilé
2 kg kycklingfilé
2 tärningar grönsaksbuljong
1 fänkål
1 stor gul lök
5 klyftor vitlök
1/2 dl soja
2 tsk röd curry (på burk)
1 tsk curry (krydda)
Salt + peppar
Vatten
Skär upp fänkål och lök i klyftor, skala vitlöksklyftorna och lägg i en gryta. lägg i resten av ingredienserna och häll på vatten så att kycklingfiléerna täcks. Koka upp och låt puttra tills kycklingfiléerna är genomkokta (jag läg det koka ca 40 min för att få in smakerna ordentligt).
Kycklingfiléerna styckfryste jag i plastpåsar så att jag kan ta med till lunch och köpa till sallad. Buljongen sparade jag och tänkte använda till en risotto.
Och sen världens enklaste lax:
Laxfiléer med sweet chili och broccoli
Laxfiléer
Sweet chilisås
Broccoli
Smör
Salt
Bred på sweet chilisås på laxfiléerna och in i ugnen på 225 grader tills laxen är genomkokt, ca 30 min. Under tiden koka broccoli tills den är lagom, själv gillar jag den med lite tuggmotstånd, ca 5-10 min koktid. Häll i en klick smör och lite salt och rör om.
![]() |
Kyckling överst, och broccoli |
![]() |
Lax med sweet chili |
Och så här många luncher blev det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar