måndag 13 april 2015

Matlådefrenzy

Ville göra en liten reboot nu efter min minisemester som förvisso bestod av mycket träning, men även av ganska mycket onyttigheter. Så alla våra matlådor åkte fram, och det blev 3 olika luncher.

Lammfärsbiffar med ugnsstekta champinjoner

500 g nötfärs
400 g lammfärs
1 pkt fetaost
1 ägg
2 msk pesto
1 msk sambal oelek
1 msk balsamicosås
Salt + peppar

Champinjoner
Smör
Vitlök

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg champinjonerna i en ugnsform och klicka blanda med krossad vitlök. Lägg på några klickar smör, och in i ugnen ca 20 min, man kan röra om då och då om man vill.
Blanda ihop ingredienserna till biffarna och forma till lagom stora biffar. Stek på medelvärme tills de precis börjar kännas fasta.




 Currykokt kycklingfilé

2 kg kycklingfilé
2 tärningar grönsaksbuljong
1 fänkål
1 stor gul lök
5 klyftor vitlök
1/2 dl soja
2 tsk röd curry (på burk)
1 tsk curry (krydda)
Salt + peppar
Vatten

Skär upp fänkål och lök i klyftor, skala vitlöksklyftorna och lägg i en gryta. lägg i resten av ingredienserna och häll på vatten så att kycklingfiléerna täcks. Koka upp och låt puttra tills kycklingfiléerna är genomkokta (jag läg det koka ca 40 min för att få in smakerna ordentligt).

Kycklingfiléerna styckfryste jag i plastpåsar så att jag kan ta med till lunch och köpa till sallad. Buljongen sparade jag och tänkte använda till en risotto.

Och sen världens enklaste lax:

Laxfiléer med sweet chili och broccoli

Laxfiléer
Sweet chilisås
Broccoli
Smör
Salt

Bred på sweet chilisås på laxfiléerna och in i ugnen på 225 grader tills laxen är genomkokt, ca 30 min. Under tiden koka broccoli tills den är lagom, själv gillar jag den med lite tuggmotstånd, ca 5-10 min koktid. Häll i en klick smör och lite salt och rör om.

Kyckling överst, och broccoli


Lax med sweet chili

Och så här många luncher blev det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar