Imorse körde äntligen terminen på Switch Lifestyle Gym igång för min del. Det var ett teknikpass och vi skulle öva frivändningar, dvs få upp skivstången från marken till höften, jucka upp den så högt man kan och huka ner under stången och gör en squat.
Uppvärmning var Bring Sally up (Vi spelar denna låt av Moby, och börjar i squat-läge. När de sjunger "bring Sally up" går vi upp, när de sjunger "bring Sally down" går vi ner i squat). Benen känns som att de brinner efteråt! Sedan körde vi 10x3 wallsquat.
Jag och faster Ester som älskar gäster körde ihop och hon var grym som vanligt som ses här (lånad bild).
Själv hann jag dock bara göra typ 5x3 på 27 kg innan det kändes som att det brast i ryggen, så det var bara att hitta på något annat resten av passet. Jag körde floorpress så många jag orkade istället. Ryggen har varit på gång länge nu, och i Tokyo kändes det på kvällarna som att den skulle gå av. Och så lite snöskottning på det när jag kom hem, så det här var ganska väntat. Har knaprat voltaren och vilat resten av dagen och ska till kiropraktor imorrn. Sjukt tråkigt hur som helst, inte så man vill börja terminen.
Ryggen gjorde att jag inte orkade mig till affären idag, så jag tänkte dela med mig av ett "ta vad jag har i kylskåpet-fiskgratäng"-recept. Som tur var hade vi en hel del i kylen och frysen :-)
Fiskgratäng
4 bitar torsk
2dl matlagningsgrädde
200g färskost (ex Philadelphia)
1dl tomatpuré
1 tomat
1/2 fänkål
riven ost
salt + peppar
Tillbehör
ris
ärtor
sockerärtor
smör
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg torskbitarna i en ugnsform. Skär upp tomaten och fänkålen i klyftor och lägg i formen. Vispa ihop matlagningsgrädde, färskost, och tomatpuré och häll över fisken, salta och peppra och häll över riven ost. Ställ in i ugnen (ca 30 min).
Under tiden fisken är i ugnen kan man koka riset enligt instruktionerna, fräsa sockerärtor i en klick smör och värma ärtorna. Själv brukar jag köpa frusna Små fina ärtor (från Findus tror jag) och bara hälla över lite kokande vatten och låta stå några minuter. Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar